Канцеларија

Димитар Николовски – Извршен директор

Димитар Николовски e извршен директор на Евротинк.Претходно работел како постојан истражувач при Институтот за напредни студи во Кисег, Унгарија. Тој е исто така докторанд на Високата школа за општествени истражувања при Полската академија на науките во Варшава, Полска, каде ги истражува односите помеѓу популизмот и граѓанското општество во Југоисточна Европа. Студирал политички науки на Правниот …

Димитар Николовски – Извршен директор Read More »

Александар Стојановски

Александар Стојановски работи како административен раководител и постар истражувач при Евротинк – Центар за европски стратегии – Скопје. Александар е докторанд на Факултетот за Безбедност на Универзитетот “Св. Климент Охридски”. Студирал меѓународно кривично право и криминологија на Кралскиот Универзитет во Гронинген, Холандија (постдипломски студии). Александар е алумнист на катедрите за меѓународни односи и политички науки од …

Александар Стојановски Read More »

Ајше Мехмети

Ајше Мехмети работи како финансиски и административен соработник во ЕВРОТИНК. Претходно работеше како практикантка, преведувачка и проектна асистентка во ЕвроТинк, а била и наставник по англиски јазик во О.У. “Братство” и приватната школа “Challenge”. Студирала Економски науки на Универзитетот за Туризам и Менаџмент во Скопје. Нејзини главни полиња на истражувачки интерес се демократизација, европеизација, национализам, …

Ајше Мехмети Read More »

Кристина Ангелевска – проектна асистентка/односи со јавност

Кристина Ангелевска е проектна асистентка за истражување и комуникации во Евротинк од јули, 2021 година. Неодамна беше дел од програма за млади лидери во областа на надворешна политика и безбедност во Женевскиот Центар за безбедносни политики и е учесничка на обуката за мир и безбедност на ОБСЕ и Организација на Обединети Нации – сектор за …

Кристина Ангелевска – проектна асистентка/односи со јавност Read More »

Мариглен Демири – истражувач

Мариглен Демири, е истражувач во Евротинк од јули 2021 година. Дипломирал филозофија во 2015 година на Институтот за филозофија на Филозофскиот факултет при Универзитетот “Св. Кирил и Методиј” во Скопје и магистрирал Современи филозофски правци во 2019 година на истиот Институт. Работел како проектен координатор и истражувач во Институтот за европски политики – Скопје (ЕПИ) …

Мариглен Демири – истражувач Read More »

Мила Георгиевска – истражувач

Мила Георгиевска работи како истражувач во Евротинк – Центар за европски стратегии. Мила има завршено додипломски студии по право при  Универзитетот Тилбург и постдипломски студии по меѓународно право при Универзитетот Амстердам во Холандија. Мила претходно работела во Minority Group Rights во Лондон како и во Обединетите Нации (ОН) во Женева како правничка за заштита на човековите …

Мила Георгиевска – истражувач Read More »

Стефан Ѓуровски – практикант

Стефан Ѓуровски e практикант во ЕВРОТИНК од 1 септември 2021 година преку проектот ,,Млади Хаб – градење вештини за вработување, компетенции и можности за вмрежување за младите” кој е поддржан од Британската амбасада и од Кабинетот на Претседателот на Република Северна Македонија. Проектот го спроведува Националниот Младински совет на Македонија (НМСМ) и младинската група. Претходно Стефан …

Стефан Ѓуровски – практикант Read More »