Еврометар

Расте препознатливоста на АВМУ и АЕК, но довербата во независноста кај двете Агенции има загрижувачки, речиси двојно опаѓачки тренд

Колку граѓаните се запознаени со работата на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (АВМУ) и Агенцијата за електронски комуникации (АЕК)? Што мислат граѓаните за овие две регулаторни тела? Колку сме како општество задоволни со цената и квалитетот на телекомуникациските услуги? Како до подобра регулација на пазарите која би резултирала со пониски цени за поквалитетни …

Расте препознатливоста на АВМУ и АЕК, но довербата во независноста кај двете Агенции има загрижувачки, речиси двојно опаѓачки тренд Read More »

3-2-1 СТАРТ – КОМПАРАТИВНА АНАЛИЗА НА ИЗВЕШТАИТЕ НА ЕВРОПСКАТА КОМИСИЈА 2014-2018

Деветта година по ред Фондацијата отворено општество- Македонија (ФООМ) и ЕВРОТИНК – Центарот за европски стратегии подготвуваат компаративна анализа на извештаите на Европската комисија (ЕК) за Република Македонија односно на забелешките и проблемите нотирани од Европската комисија за периодот 2014-2018 година.

ЕВРОМЕТАР 2018 – Добрососедски односи и надворешна политика

Истражувањето се осврнува на добрососедските односи помеѓу Македонија и Грција, како и Македонија и Бугарија, а го изработи Евротинк, за заеднички потреби со Фондацијата Фридрих Еберт. Анкетното истражување беше спроведено од 01 до 23 март 2018 година, со прашања кои во голем дел се поклопуваат со прашањата поставени на анкетно истражување во соседна Грција, спроведно …

ЕВРОМЕТАР 2018 – Добрососедски односи и надворешна политика Read More »

Рамнодушен оптимизам – реакциите на јавноста на иницијативите за одблокирање на евроинтеграциите

Мерење на тренд – податоци за четири години. Македонија и ЕУ Планот 3-6-9 Извештајот на Прибе Договорот за добрососедство. Евробарометар е испитување на јавното мислење направено страна на агенцијата М-Проспект од Скопје, преку компјутерски асистирана телефонска анкета во периодот 1 ноември – 15 ноември 2017 година на репрезентативен примерок од 1254 испитаник со +/- 2.83% …

Рамнодушен оптимизам – реакциите на јавноста на иницијативите за одблокирање на евроинтеграциите Read More »

Scroll to Top