Членови

Членовите на Евротинк

Димитар Николовски – Извршен директор

Димитар Николовски e извршен директор на Евротинк – Центар за европски стратегии.Претходно работел како постојан истражувач при Институтот за напредни студи во Кисег, Унгарија. Тој е исто така докторанд на Високата школа за општествени истражувања при Полската академија на науките во Варшава, Полска, каде ги истражува односите помеѓу популизмот и граѓанското општество во Југоисточна Европа. …

Димитар Николовски – Извршен директор Read More »

Александар Стојановски – Административен раководител и постар истражувач

Александар Стојановски работи како административен раководител и постар истражувач при Евротинк – Центар за европски стратегии – Скопје. Александар е докторанд на Факултетот за Безбедност на Универзитетот “Св. Климент Охридски”. Студирал меѓународно кривично право и криминологија на Кралскиот Универзитет во Гронинген, Холандија (постдипломски студии). Александар е алумнист на катедрите за меѓународни односи и политички науки од …

Александар Стојановски – Административен раководител и постар истражувач Read More »

Ајше Мехмети – Финансиски и административен соработник

Ајше Мехмети работи како финансиски и административен соработник во ЕВРОТИНК. Претходно работеше како практикантка, преведувачка и проектна асистентка во ЕвроТинк, а била и наставник по англиски јазик во О.У. “Братство” и приватната школа “Challenge”. Студирала Економски науки на Универзитетот за Туризам и Менаџмент во Скопје. Моментално следи магистерски студии по политики на Институтот за општествени и …

Ајше Мехмети – Финансиски и административен соработник Read More »

Иван Стефановски

Иван Стефановски беше Извршен директор на Евротинк до мај, 2021. Стефановски е доктор по политички науки и социологија од Факултетот за политички и општествени науки во Фиренца, на Scuola Normale Superiore во Пиза, Италија. Има студирано на Правниот факултет во Скопје (додипломски и мастер студии). Неговите главни интереси за истражување се општествените движења, демократизацијата, европеизацијата, …

Иван Стефановски Read More »

Љупчо Петковски

Љупчо Петковски е независен консултант со специјализација на истражувања на политики. Љупчо ја водеше канцеларијата на ЕвроТинк oд 2017 до 2019 година. Љупчо е вработен во Стелар Истражувања, нова стартап компанија која се занимава со  истражување на јавното мислење и развој на софтверски решенија за истражувања за светскиот пазар. Моментално Љупчо соработува со тинк тенк организации, …

Љупчо Петковски Read More »