LOADING

Type to search

Заборавена Агенда: шеснаесетти извештај од следењето на пристапување на Македонија во ЕУ

Процес на пристапување во ЕУ Публикации Следење на процес на интеграции

Заборавена Агенда: шеснаесетти извештај од следењето на пристапување на Македонија во ЕУ

Share

Во јануари 2013 година Република Македонија не доби датум за почеток на преговорите за членство во Европската унија (ЕУ), иако сите надежи беа свртени кон Европската комисија (ЕК), односно кон комесарот за проширување Штефан Филе, кој во декември 2012 година требаше да го „убеди“ Европскиот совет дека Македонија треба да добие датум за почеток на преговорите за членство во Европската унија.

Целото истражување можете да го преземете на следниов линк.