Новости

РЕЗИМЕ ЗА ШКОЛАТА ЗА ЕВРОПСКИ ПОЛИТИКИ ОРГАНИЗИРАНА ОД ЕВРОТИНК – ЦЕНТАР ЗА ЕВРОПСКИ СТРАТЕГИИ

Во периодот од 03 до 16 февруари, 2021 година ЕВРОТИНК – Центар за европски стратегии организираше Школа за европска политика. Школата содржеше три циклуси со 9 презентации. Предавачи беа еминентни професори и експерти од Република Северна Македонија и од земји од југоисточна Европа, сите со искуство во евроинтеграцискиот процес од земјите од регионот и од …

РЕЗИМЕ ЗА ШКОЛАТА ЗА ЕВРОПСКИ ПОЛИТИКИ ОРГАНИЗИРАНА ОД ЕВРОТИНК – ЦЕНТАР ЗА ЕВРОПСКИ СТРАТЕГИИ Read More »

Граѓаните задоволни со квалитетот на медиумските содржини

Повеќе од половина од испитаниците на анкетата на Стелар, спроведена по нарачка на ЕвроТинк, изразиле задоволство со квалитетот на медиумските содржини, додека речиси 4 од 10 од испитаниците изразиле незадоволство.

Расте препознатливоста на регулаторите – АВМУ и АЕК

Околу половина од граѓаните изјавиле дека се задоволни со цените на телекомуникациските услуги, покажува истражувањето на Стелар истражувања од Скопје, спроведено за Евротинк – Центарот за еворпски стратегии, во февруари 2020 година, како дел од нивниот проект за мониторинг на работата на АЕК и АВМУ. Податоците незначително се разликуваат од последните оние во последните истражувања на Агенцијата за електронски …

Расте препознатливоста на регулаторите – АВМУ и АЕК Read More »

Високо задоволство со квалитетот на телекомуникациските услуги

Задоволството со квалитетот на телекомуникациските услуги останува на високо ниво, покажува анкетата на stellar-research. mk, спроведена во февруари 2020 година, за нарачателот ЕвроТинк од Скопје. Имено, приближно 7 од 10 испитаници изразиле задоволство со квалитетот на услугите во мобилната телефонија и интернетот.