LOADING

Type to search

млади

Автор: Габриела Лескова   ИНТЕРВЈУ СО ИВАН ДУРГУТОВ: Младите се иселуваат надвор, ама не само од економски причини Европската комисија...
На регионалниот натпревар за млади „Песни на слободата“ за најдобар текст за рок песна жирито во состав Тошо Филиповски, Љупчо...
Автор: Бојан Лазаревски   Иако предностите на дигитализацијата се препознаваат, потребно е време за целосна и рамномерна имплементација Образованието во...
Автор: Сара Танаскоска   Климатските промени далеку од фокусот на македонското општество С. Македонија да го спроведе Парискиот договор и...
Автор: Михаил Милошевски   Несогласувањата и доцнењето на имплементацијата ја принудија Македонија да се трка со времето за изградба на...
Автор: Сара Танаскоска   Македонските студенти ги немаат Европските услови за живот Исплатата на стипендиите доцни, картичките за студентски оброк...
Автор: Никола Ристевски   Паметната специјализација клучен фактор за проевропско високо образование На македонското високо образование му е неопходна имплементација...
Автор: Никола Ристевски   Средното стручно образување во теснец помеѓу просветата и пазарот Градежници, машиновозачи, текстилци, келнери нема ниту за...
Автор: Бојан Лазаревски   Меѓународните партнерства носат новитети во наставните програми и методи Повеќе од 1.200 договори за соработка меѓу...