младински политики

Промовирана Локална стратегија за млади на општина Бутел 2023-2028

На 24 јули 2023, во просториите на општина Бутел, беше промовирана Младинската стратегија на општина Бутел 2023-2028.  Поддршката на кандидатите на Локалниот младински совет на Општина Бутел за подготовка на Локална стратегија за млади 2023–2028 беше една од активностите на проектот „Општина Бутел отворена за младите“, спроведуван од Евротинк, а поддржан од Коалицијата на младински организации …

Промовирана Локална стратегија за млади на општина Бутел 2023-2028 Read More »

Одржани обуки за младински активизам за младите од општина Бутел

Евротинк во рамки на проектот „Општина Бутел отворена за младите“ на 27 и 28 март, настаните се одржаа во просториите на општина Бутел, одржа обуки за младински политики.  Учесниците на обуките имаа можност да се стекнат со основната идеја за младински политики и нивно создавање, во интерес на младинското застапување. Исто така, се запознаа и со …

Одржани обуки за младински активизам за младите од општина Бутел Read More »

Онлајн анкетен прашалник како дел од истражувањето и анализата на состојбата на младите во општина Бутел (Локална стратегија за млади 2023 – 2027)

Евротинк – Центар за европски стратегии го имплементира проектот „Општина Бутел отворена за младите“, финансиран од Европската Унија во рамки на проектот „Младинско учество за силен и одржлив развој на заедницата″ спроведуван од страна на Коалицијата на младински организации СЕГА. Во продолжение следува анкетниот прашалник, кој како инструмент е предвиден со методологијата за создавање на …

Онлајн анкетен прашалник како дел од истражувањето и анализата на состојбата на младите во општина Бутел (Локална стратегија за млади 2023 – 2027) Read More »

Евротинк одржа почетна конференција во рамки на проектот „Општина Бутел отворена за младите“

Евротинк – Центарот за европски стратегии на 18 октомври во просториите на општина Бутел ја одржа почетната конференција во рамки на проектот „Општина Бутел отворена за младите“. Како говорници на настанот учествуваа градоначалникот на Општина Бутел Дарко Костовски, Томислав Гајтаноски, претставник на Коалиција Сега, како и Мариглен Демири и Димитар Николовски од Евротинк. По презентацијата …

Евротинк одржа почетна конференција во рамки на проектот „Општина Бутел отворена за младите“ Read More »