LOADING

Type to search

медиуми

Автор: Габриела Лескова   ИНТЕРВЈУ СО ИВАН ДУРГУТОВ: Младите се иселуваат надвор, ама не само од економски причини Европската комисија...
Автор: Бојан Лазаревски   Иако предностите на дигитализацијата се препознаваат, потребно е време за целосна и рамномерна имплементација Образованието во...
Автор: Сара Танаскоска   Климатските промени далеку од фокусот на македонското општество С. Македонија да го спроведе Парискиот договор и...
Автор: Михаил Милошевски   Несогласувањата и доцнењето на имплементацијата ја принудија Македонија да се трка со времето за изградба на...
Автор: Сара Танаскоска   Македонските студенти ги немаат Европските услови за живот Исплатата на стипендиите доцни, картичките за студентски оброк...
Автор: Никола Ристевски   Паметната специјализација клучен фактор за проевропско високо образование На македонското високо образование му е неопходна имплементација...
Автор: Никола Ристевски   Средното стручно образување во теснец помеѓу просветата и пазарот Градежници, машиновозачи, текстилци, келнери нема ниту за...
Автор: Михаил Милошевски   Изминатата година најчесто обиди за влез во земјава имало од мигранти од Сирија, Мароко, Авганистан, Пакистан...
Автор: Бојан Лазаревски   Меѓународните партнерства носат новитети во наставните програми и методи Повеќе од 1.200 договори за соработка меѓу...