LOADING

Type to search

ЕУ

Автор: Бојан Лазаревски Зелените ленти се проценува дека им заштедуват на превозниците над 30 милиони часови. Создаден да ги следи...
Aвтор: Габриела Лескова 10.063 ученици од нашата држава учествувале на Еразмус Плус мобилности во странство во 2022 година, додека за...
Автор: Бранислав Максимовски Последната новина од ЕУ за намалување на загадувањето на морињата е директивата за фиксни капачиња на пластичните...
Автор: Никола Ристевски   Одговорните во земјава немаат најјасна претстава како да ги постават работите во научно-истражувачката работа. Со овие...
Европската унија носи стратегии и дава поддршка во креирањето политики за млади лица, Македонија доцни со имплеметацијата и со обидот...
Прирачникот за новинари ги содржи главните информации и знаења што новинарите треба да ги имаат со цел ефективно да известуваат...
Димитар Николовски од Евротинк гостуваше во студиото на Слободна ТВ и зборуваше за евроинтегративните процеси, Извештајот на Европската комисија, како...
Во рамките на проектот „Медиумите за ЕУ“ беше подготвен само-евалуациски прашалник наменет за медиумските професионалци со цел да се утврдат...