LOADING

Type to search

Европски политики

Автор: Габриела Лескова   ИНТЕРВЈУ СО ИВАН ДУРГУТОВ: Младите се иселуваат надвор, ама не само од економски причини Европската комисија...
Во првата сесија насловена „ Преглед на дезинформации и говор на омраза во Северна Македонија и Бугарија” се обратија: г....
ЕВРОМЕТАР е истражување преку кое ЕВРОТИНК традиционално го испитува мислењето на граѓаните за прашања поврзани со евроинтеграциите и довербата на...
Евротинк-Центарот за европски стратегии ја објави збирката полиси брифови „Справување со нелиберални-евроскептични наративи оддолу“. Публикацијата е објавена во рамки на...
Подготвителни активности: во активностите беа вклучени 12 учесници, од кои 3 учесници од Италија, 2 учесници од Полска, 2 учесници...
eu, flag, europe
Истражувањето (изработено во 2022 година) покажа дека 40 % од граѓаните се со став дека во РС Македонија нема демократија. Во...
Ивештајот на експертската група од 2015 година со препораки за спроведување на итни реформски приоритети во областа на владеење на...
Oвој труд се осврнува на примената на регулативата за заштита на конкуренцијата, а изнесените заклучоци се обидуваат да ја разрешат...