Водич – каде да се информирам

Дневник на пристапувањето – Запис 10 – Очекувања и разочарувања од Европскиот совет во октомври 2019 година

Дневникот на пристапувањето, или на англиски Accession Log, алатка на ЕВРОТИНК – Центар за европски стратегии, преку која се следи работата на Владата на Република Македонија, развојот на европските политики, имплементирањето на итните реформски приоритети и редовниот политички дијалог Македонија – Европска Унија или, со други зборови, процесот на пристапување во Европската Унија.

Дневник на пристапувањето – Запис 9 – ЕРАЗМУС + ПЛУСОВИ И МИНУСИ

Еразмус+ е програма на Европската Унија наменета за соработка на европско ниво во областите на образованието, обуката, младите и спортот, со цел да овозможи нивна модернизација

Scroll to Top