LOADING

Type to search

Хармонизација на билатералните односи меѓу Северна Македонија и Грција преку мониторинг на имплементацијата на Договорот од Преспа

Клучни информации за проектот

Донатор

Амбасада на Канада во Србија

Временска рамка на спроведување

јули 2019 – февруари 2020

Општа цел на проектот

Поддршка на евро-атлантските интеграции на Северна Македонија низ помирување меѓу Северна Македонија и Грција, и тоа преку обезбедување на независен и базиран на докази мониторинг на имплементацијата на Договорот од Преспа.

Специфична цел на проектот

Специфична цел на проектот е да се поттикне и зголеми довербата на граѓаните на С.Македонија за помирувањето помеѓу Северна Македонија и Грција.

Активности

1. Изработка на мониторинг извештај со методологија;
2. Изработка на 5 визуелни продукти;
3. Одржување на почетна и завршна конференција;
4. Одржување на две работилници со новинари и бизнис
заедницата.

Спроведување на Договорот од Преспа

На 27.02.2020, во хотел Holiday Inn, Скопје беше одржан завршен настан на тема: „Спроведување на Договорот од Преспа“ од страна…

Времеплов: Договорот од Преспа

Евротинк – Центар за европски стратегии во соработка со канцеларијата „Friedrich-Ebert-Stiftung “ во Скопје, а поддржан од Амбасадата на Канада…

Тркалезна маса: Влијанието на Преспанскиот договор врз комерцијалните имиња, трговските марки и брендовите

На 10 декември 2019 год. во просториите на Стопанската комора на Македонија се одржа тркалезна маса за влијанието на Преспанскиот…