Актуелно

Зошто реформата на безбедносните служби треба да биде дел од пристапните преговори со ЕУ

На 4 јуни 2016 год. во Белград се одржа настанот „Зошто реформата на безбедносните служби треба да биде дел од пристапните преговори со ЕУ”организиран од страна на Белградскиот центар за безбедносна политика БЦСП. На настанот се разговараше за ризиците од злоупотреба на безбедносните служби во регионот и улогата која треба да ја има Европската Унија во …

Зошто реформата на безбедносните служби треба да биде дел од пристапните преговори со ЕУ Read More »

Барање за апликации – Грантови за граѓански организации во рамки на проектот КриТинк

Проектот „Со критичко мислење до граѓани со медиумска умешност – КриТинк“ објавува: Повик за поддршка на локални граѓански организацииРок за поднесување: 15 јули 2019 г. Проектот „Со критичко мислење до граѓани со медиумска умешност – КриТинк“ кој го спроведува Фондацијата „Метаморфозис“ во партнерство со „Евротинк“со поддршка од Европската Унија го објавува ова барање за апликации …

Барање за апликации – Грантови за граѓански организации во рамки на проектот КриТинк Read More »