Партнери

Финален извештај за имплементацијата на меѓународниот проект „Справување со нелиберални-евроскептични наративи оддолу“

Проектот „Справување со илибералните/евроскептичните наративи одоздола“ беше финансиран со поддршка на Европската Унија во рамките на Програмата „Европа за граѓаните“. Проектот беше имплементиран помеѓу март 2021 и август 2022 година, со партнерите : Scuola Normale Superiore University – Факултет за политички и општествени науки – Фиренца (Италија), Универзитетот во Љубљана – Факултет за општествени науки …

Финален извештај за имплементацијата на меѓународниот проект „Справување со нелиберални-евроскептични наративи оддолу“ Read More »

Студентска посета на Евротинк од Hamburg School of Business administration

Центарот за Европски стратегии-Евротинк, имаше особено задоволство да биде домаќин на група студенти од Германија, предводени од професорот Торстен Келер, HSBA Hamburg School of Business Administration. Тимот на Евротинк, Драган Поповски, Фросина Крушкаровска и Ајше Мехмети, ги преставија досегашните проекти како и евроинтеграциските процеси за кои учесниците имаа особен интерес.

Евротинк започнува со реализација на проектот:„Демистифицирање на (не) соседските односи на патот кон ЕУ: Случајот на Северна Македонија и Бугарија“

Центарот за европски стратегии – Евротинк започнува со реализација на проектот “: „Демистифицирање на (не) соседските односи на патот кон ЕУ: Случајот на Северна Македонија и Бугарија“. Проектот ќе се реализира со поддршка на Канадската амбасада во Белград, преку Kанадскиот фонд за локални иницијативи-(CFLI). Целта на проектот е да се справи со дезинформациите во Северна Македонија во врска …

Евротинк започнува со реализација на проектот:„Демистифицирање на (не) соседските односи на патот кон ЕУ: Случајот на Северна Македонија и Бугарија“ Read More »