LOADING

Type to search

Прирачник за новинари за ЕУ

„Медиумите за ЕУ“ -- Програма на граѓанското општество за учество на медиумите во преговорите за членство на Северна Македонија во ЕУ „Медиумите за ЕУ“ -- Програма на граѓанското општество за учество на медиумите во преговорите за членство на Северна Македонија во ЕУ ЕУ за граѓаните, активно граѓанство и јавен интерес Процес на пристапување во ЕУ Публикации Работни програми Следење на процес на интеграции

Прирачник за новинари за ЕУ

Share

Прирачникот за новинари ги содржи главните информации и знаења што новинарите треба да ги имаат со цел ефективно да известуваат за прашањата поврзани со преговорите на Република Северна Македонија за членство во Европската Унија. Прирачникот е изработен со адендум во рамки на проектот Медиумите за ЕУ – Програма на граѓанското општество за учество на медиумите во преговорите за членство на Северна Македонија во ЕУ а кодонатор на проектот е УНОПС.

Овoj прирачник е во рамки на проектната активност: Менторска програма за млади новинари – практиканти кои ќе треба да создаваат медиумски содржини на теми за ЕУ и на теми за евроинтегративните процеси на Р.С. Македонија со ЕУ.

 

Преземете ја публикацијата:

Македонски јазик:

Pripachnik_Novinari_EU_MK

Албански јазик:

Doracak për gazëtare

Tags: