LOADING

Type to search

Справување со локалното отаде партиската политика: Дали независните листи во Северна Македонија можат да ја поттикнат локалната демократија?

Документ за јавна политика Публикации

Справување со локалното отаде партиската политика: Дали независните листи во Северна Македонија можат да ја поттикнат локалната демократија?

Share

Апстракт:

На локалните избори во 2021 година во Северна Македонија, осум независни групи со зелена политика се кандидираа за општински советници. Овој полиси бриф ја анализира работата на „Зелен хуман град“ во Град Скопје и „Шанса за Центар“ во скопската општина Центар. Релативните успеси и неуспеси на двете групи укажуваат на јавен интерес за решенија надвор од партиската политика, но и на одредени недостатоци во однос на соработката, транспарентноста и стратешките комуникации.

Преземи на следниот линк.

Tags: