LOADING

Type to search

Андреј Чочоски – Практикант

Луѓе

Андреј Чочоски – Практикант

Share
Андреј Чочоски е практикант во Евротинк – Центарот за европски стратегии – Скопје започнувајќи од 11ти Септември 2023 година. Паралелно со праксата студира меѓународни односи и дипломатија на факултетот за политички науки при Универзитетот Американ Колеџ Скопје. Интересите му се во полето на дипломатијата, меѓународното право, меѓународните односи, и геополитиката. Присуствувал на неколку истакнати обуки и работилници меѓу кои “United Nations Association of North Macedonia – MUNA”; “Environmental Communication Program” финансиран од Европската комисија; и „Мастер Часови за Медиуми и Новинарство“ од Институтот за Комуникациски Студии.
Tags: