Одржана #ЕВРОТОК сесија на тема пропагандните и субверзивни наративи во медиумите

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

 

На 22 февруари, среда, во просториите на Евротинк се одржа #ЕВРОТОК сесија на која се дискутираа пропагандните и субверзивни наративи за односите меѓу Северна Македонија и Бугарија, како и за воениот конфликт во Украина, и нивното влијание врз граѓаните и македонското општество во целина. Темите се рагледуваа во контекст на евроинтеграциските процеси на земјава, и во контекст на односите на западните земји и ЕУ со Русија.

Говорници на сесијата беа: Билјана Бејкова, Сеад Џигал, Љупчо Петковски и Димитар Николовски. На сесијата присуствуваа уште 15-тина гости кои професионално се бават со темата од различни аспекти и придонесоа кон конструктивна и динамична дискусија.

На настанот беше направена презентација на наодите од најновото истражување на НВО Инфоцентарот: „Пропагандните наративи во медиумите за односите меѓу Северна Македонија и Бугарија и за воениот конфликт во Украина“. 

#EUROTALK е едукативно-дебатна сесија според правилото на Chatham House.

 

 

Визијата на ЕвроТинк

Визијата на ЕвроТинк е Република Северна Македонија да биде развиено, демократско и либерално општество, кое се темели врз начелата на правда, еднаквост, слобода и благосостојба. Процесот на пристапување на Републиката кон ЕУ го гледаме како најдобриот инструмент за остварување на оваа визија.

Поврзани содржини

Ние на Facebook

Некои од нашите видеа