Жарко Божинов – асистент за комуникации

Жарко Божинов е асистент за комуникации во Евротинк- Центар за европски стратегии. Тој е дипломиран политиколог по меѓународни односи на Факултетот за општествени науки при Универзитетот во Љубљана. Дополнително, Жарко студира за магистер по Европски студии исто на Факултетот за општествени науки во Љубљана. Неговите интереси се во полето на надворешни политики, ЕУ и модерни проблеми во ЕУ, како што е сајбер безбедност. За себе може да каже дека е исклучително мотивиран постојано да ги развива своите вештини и професионално да расте.

Сподели:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn