Интервју со Димитар Николовски – Извршен Директор на Евротинк – Центар за Европски Стратегии: Во странство потпишуваме договори, на терен уништувањето на шумите продолжува

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Проследете го интервјуто со Димитар Николовски – Извршен Директор на Евротинк – Центар за Европски Стратегии, во кое зборува за последиците од катастрофалните пожари кои ја зафатија земјата изминатата година, како и нелегалната сеча, која претставува голем проблем и дополнително придонесува за климатските промени. Интервјуто е спроведено од страна на новинската агенција мета.мк и може да се погледне и на следниов линк.

Наодите презентирани во интервјуто се дел од минатогодишното истражување поддржано од Глобалната иницијатива против транснационален организиран криминал, како и во рамки на тековниот проект: „Вертикално спротивставување на нелегалната сеча во Северна Македонија“ поддржан од Канадскиот фонд за локални иницијативи преку Амбасадата на Канада во Белград – Embassy of Canada to Serbia, North Macedonia and Montenegro

Визијата на ЕвроТинк

Визијата на ЕвроТинк е Република Северна Македонија да биде развиено, демократско и либерално општество, кое се темели врз начелата на правда, еднаквост, слобода и благосостојба. Процесот на пристапување на Републиката кон ЕУ го гледаме како најдобриот инструмент за остварување на оваа визија.

Поврзани содржини

Ние на Facebook

Некои од нашите видеа