Иван Стефановски – Извршен директор

Иван Стефановски е извршен директор на ЕВРОТИНК од јануари 2020 година. Има докторирано политички науки и социологија на Факултетот за политички и општествени науки во Фиренца, при универзитетот Скола нормале супериоре (Scuola Normale Superiore) во Пиза, Република Италија. Студирал правни науки на Правниот факултет во Скопје (додипломски и мастер студии). Негови главни полиња на истражувачки интерес се општествени движења, демократизација, европеизација, политичка поларизација и радикализција, како и процесот на креирање на јавни политики во Југоисточна Европа. Има работено во повеќе невладини и истражувачки организации на домашни и на меѓународни проекти, а бил и консултант во повеќе меѓународни мисии. 

Сподели:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Scroll to Top