LOADING

Type to search

ШТО ЌЕ НИ ДОНЕСЕ 2018 ГОДИНА – Запис 1 од Дневник на пристапувањето

Публикации Работни програми

ШТО ЌЕ НИ ДОНЕСЕ 2018 ГОДИНА – Запис 1 од Дневник на пристапувањето

Share

„Дневник на пристапувањето“ е алатка преку која се следи работата на Владата на Република Македонија, развојот на европските политики, имплементирањето на итните реформски приоритети и редовниот политички дијалог меѓу Македонија и Европската Унија или, со други зборови, процесот на пристапување на Македонија во Европската Унија. Дневникот ќе се обиде да ги анализира клучните случувања, како што се: состаноците на Советот на ЕУ, Европскиот совет или друг тип состаноци на високо ниво; различните документи што ги објавува Европската Унија, а се поврзани со политиката на проширување, како и другите глобални случувања што влијаат врз политиките на Европската Унија, а со тоа и врз политиките на Република Македонија. Ова е прв документ/производ од соработката на Евротинк со Фондацијата Отворено општество – Македонија во рамки на концептот Граѓанското општество учествува во креирање јавни политики за оваа година.

Tags:

Leave a Comment