LOADING

Type to search

Декемвриска Бајка: петнаесетти извештај од следењето на пристапување на Македонија во ЕУ

Процес на пристапување во ЕУ Публикации Следење на процес на интеграции

Декемвриска Бајка: петнаесетти извештај од следењето на пристапување на Македонија во ЕУ

Share

Во октомври 2012 година, Република Македонија сè уште го нема решено спорот за името со Република Грција. Првата година од Пристапниот дијалог на високо ниво (ПДВН) беше заокружена со третата рунда на ПДВН што се одржа на 17 септември 2012 година во Скопје, под водство на еврокомесарот за проширување, Штефан Филе. Напредокот во сите точки од ПДВН беше поздравен, но сепак, беше укажано дека има уште многу работи кои треба да се завршат и дека политичките партии треба да се воздржат од манипулација со меѓуетничките односи.

Целото истражување можете да го преземете на следниов линк.