LOADING

Type to search

Дијалог на Глуви на високо ниво: Тринаесетти извештај од следењето на пристапување на Македонија во ЕУ

Процес на пристапување во ЕУ Публикации Следење на процес на интеграции

Дијалог на Глуви на високо ниво: Тринаесетти извештај од следењето на пристапување на Македонија во ЕУ

Share

Во април 2012 година Република Македонија сè уште го нема решено спорот за името со Република Грција, а од 1 јануари 2012 година претседателството со ЕУ го презеде Данска. Програмата на данското претседателство беше официјално презентирана на 6 јануари, на конференција за печатот во Копенхаген. Беше изнесен краток осврт на четирите теми што ќе бидат доминантни за ова претседателство.

Целото истражување можете да го преземете на следниов линк.