LOADING

Type to search

Преродбата ги јаде своите чеда: Осми извештај од следењето на пристапувањето на Македонија во ЕУ

Процес на пристапување во ЕУ Публикации Следење на процес на интеграции

Преродбата ги јаде своите чеда: Осми извештај од следењето на пристапувањето на Македонија во ЕУ

Share

Во јануари 2011 година, Македонија е без решение за спорот со името, ебз датум за почеток на преговорите со ЕУ, без членство во НАТО, со досега најлош Извештај на ЕК за напредокот во 2010, со сериозно загрозена слобода на говорот и на медиумите, со целосно партизиран судски систем зависен од извршната власт, со длабока криза во политичкиот дијалог, со економско-социјални потреси, со влошени меѓуетнички односи и со дезориентирана надворешна политика.

Целото истражување можете да го преземете на следниов линк.