LOADING

Type to search

Влада ДООЕЛ: Седми извештај од следењето на процесот на пристапување на Македонија во ЕУ

Процес на пристапување во ЕУ Публикации Следење на процес на интеграции

Влада ДООЕЛ: Седми извештај од следењето на процесот на пристапување на Македонија во ЕУ

Share

Во октомври 2010 година, Република Македонија се уште го нема решено спорот за името со Република Грција, а од 1 јули 2010 година претседателството со ЕУ го презеде Белгија. Белгиското претседателство со ЕУ има утврдено пет приоритети, од кои последниот е Надворешни односи, каде што спаѓа и проширувањето на ЕУ.

Целото истражување можете да го преземете на следниов линк.