Македонија и Бугариjа – Толку блиски, а сепак толку далечни

mcet-blue-background-small

Бугарското „не“ за почетокот на преговорите со Македонија во декември 2012 (не)оправдано изненади многумина во Македонија, особено поради фактот дека од 2008 година медиумите постојано известуваат дека Бугарија размислува за условување на пристапувањето на Македонија со подобрување на билатералните односи.