LOADING

Type to search

Ветувања, ветувања

Публикации

Ветувања, ветувања

Share

Најмоќната политичка алатка која гарантира стабилност и безбедност на земјите/регионите и спречува конфликти е проширувањето на ЕУ. На сегашниот процес на проширување му недостига политичка волја и држави-членки кои ќе лобираат. Дебатата за заморот на проширувањето наспроти заморот на пристапувањето ја прави ЕУ да изгледа како Бермудскиот триаголник – колку повеќе ѝ се приближувате, толку побрзо исчезнува од хоризонтот.

Tags:

Leave a Comment