LOADING

Type to search

Лисабон – Скопје – Солун: Пет причини зошто Македонија треба да ги почне преговорите

Документ за јавна политика Процес на пристапување во ЕУ Публикации

Лисабон – Скопје – Солун: Пет причини зошто Македонија треба да ги почне преговорите

Share

Документот за јавна политика беше изготвен во пресрет на Лисабонскиот самит на Европската унија и очекувањето за доделување на датум за почеток на преговори. Со истиот се нуди објаснување како треба да оди патот на Република Македонија до членство во Унијата, а се аргументираат и причините поради кои Советот треба да одлучи на Македонија да и додели датум за преговори. 

Документот можете да го преземете на следниов линк.