LOADING

Type to search

Изборот на Македонија

Анализа на јавни политики Процес на пристапување во ЕУ Публикации

Изборот на Македонија

Share

Овој неуспех да се реши кој има право на името Македонија – државата или грчката провинција – се покажа многу скап за Македонија на меѓународен план. Но статусот кво е погоден и за Премиерот Никола Груевски. Неодамна реизбраниот премиер смета дека ја има поддршката на јавноста за оддолжување на решението. Тој има корист и од обвинувањето на Грција за бавното пристапување во ЕУ на Македонија. Изолацијата на Македонија наметната од Грција му олеснува на Груевски да измислува изговори. 

Анализата е достапна на следниов линк.