youth policies

ЕВРОТИНК -центар за европски стратегии го одржа својот почетен настан: „Младите и соработка во образованието”

ЕВРОТИНК – Центар за европски стратегии го одржа настанот:„Младите и соработка во образованието”, кој е дел од проектот: „Демистифицирање на (не) соседските односи на патот кон ЕУ: Случајот на Северна Македонија и Бугарија“, подржан од Амбасадата на Канада во Белград, преку Канадскиот фонд за локални иницијативи. Во своето поздравно обраќање на почетокот на конференцијата извршниот …

ЕВРОТИНК -центар за европски стратегии го одржа својот почетен настан: „Младите и соработка во образованието” Read More »

Kick-off conference for project “Butel Municipality Open to the Youth”

On October 18 Eurothink held the initial conference of the project “Butel Municipality open to the Youth” in the premises of Butel Municipality. The mayor of Butel Municipality Darko Kostovski, Tomislav Gajtanoski, representative of Coalition Sega, as well as Mariglen Demiri and Dimitar Nikolovski from Eurotink participated as speakers at the event. After the presentation …

Kick-off conference for project “Butel Municipality Open to the Youth” Read More »