Новости

ПОВИК ЗА ТРЕНИНГ НА НОВИНАРИ ЗА ИЗВЕСТУВАЊЕ ВО ОДНОС НА ЕВРОПСКАТА ИНТЕГРАЦИЈА НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

ЕВРОТИНК објавува повик за новинари кои ќе учествуваат на тренинг за известување во однос на ЕУ интеграциите на Република Северна Македонија.

Граѓаните задоволни со квалитетот на медиумските содржини

Повеќе од половина од испитаниците на анкетата на Стелар, спроведена по нарачка на ЕвроТинк, изразиле задоволство со квалитетот на медиумските содржини, додека речиси 4 од 10 од испитаниците изразиле незадоволство.

Расте препознатливоста на регулаторите – АВМУ и АЕК

Околу половина од граѓаните изјавиле дека се задоволни со цените на телекомуникациските услуги, покажува истражувањето на Стелар истражувања од Скопје, спроведено за Евротинк – Центарот за еворпски стратегии, во февруари 2020 година, како дел од нивниот проект за мониторинг на работата на АЕК и АВМУ. Податоците незначително се разликуваат од последните оние во последните истражувања на Агенцијата за електронски …

Расте препознатливоста на регулаторите – АВМУ и АЕК Read More »

Високо задоволство со квалитетот на телекомуникациските услуги

Задоволството со квалитетот на телекомуникациските услуги останува на високо ниво, покажува анкетата на stellar-research. mk, спроведена во февруари 2020 година, за нарачателот ЕвроТинк од Скопје. Имено, приближно 7 од 10 испитаници изразиле задоволство со квалитетот на услугите во мобилната телефонија и интернетот.

Scroll to Top