Актуелно

Граѓаните задоволни со квалитетот на медиумските содржини

Повеќе од половина од испитаниците на анкетата на Стелар, спроведена по нарачка на ЕвроТинк, изразиле задоволство со квалитетот на медиумските содржини, додека речиси 4 од 10 од испитаниците изразиле незадоволство.

Расте препознатливоста на регулаторите – АВМУ и АЕК

Околу половина од граѓаните изјавиле дека се задоволни со цените на телекомуникациските услуги, покажува истражувањето на Стелар истражувања од Скопје, спроведено за Евротинк – Центарот за еворпски стратегии, во февруари 2020 година, како дел од нивниот проект за мониторинг на работата на АЕК и АВМУ. Податоците незначително се разликуваат од последните оние во последните истражувања на Агенцијата за електронски …

Расте препознатливоста на регулаторите – АВМУ и АЕК Read More »

Високо задоволство со квалитетот на телекомуникациските услуги

Задоволството со квалитетот на телекомуникациските услуги останува на високо ниво, покажува анкетата на stellar-research. mk, спроведена во февруари 2020 година, за нарачателот ЕвроТинк од Скопје. Имено, приближно 7 од 10 испитаници изразиле задоволство со квалитетот на услугите во мобилната телефонија и интернетот.

ДАЛИ ИМА ДОВОЛНО КОНКУРЕНЦИЈА НА ПАЗАРОТ НА ТЕЛЕКОМУНИКАЦИСКИ УСЛУГИ?

Мнозинството испитаници сметаат дека на пазарот на телекомуникациски услуги нема доволно конкуренција. Овие податоци се во согласност со податоците добиени од истото истражување, спроведено од Стелар во февруари 2020 година. Интерактивниот графикон подолу може да се преземеме со притискање на копчето Embed и копирање на скриптата на било која веб страница.

Дали има потреба од трет мобилен оператор?

Дали има потреба од трет мобилен оператор? Повеќе од половина од граѓаните сметаат дека тоа потребно. Македонија имаше три мобилни оператори до спојувањето на Оне и Вип пред неколку години. Повеќе од половина од граѓаните посакуваат влез на трет мобилен оператор на пазарот.

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ

Согласно препораките на Владата и Министерството за Здравство на Република Северна Македонија, и трендовите со COVID -19 вирусот, EВРОТИНК ве известува дека тренингот за новинари ќе се одржи најрано во мај, 2020 година. Пријавувањето е во тек. Сите заинтересирани новинари да се пријават на повикот до 30 април 2020 година.  Авторот и медиумот со најдобра објавена сторија …

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ Read More »

Нетрасиран пат: Граѓански ангажман во образованието, истражувањето и мониторингот поврзан со Поглавје 24 (Нетрасиран пат: Граѓани за Поглавје 24)

Ве информираме дека на 01.03.2020 година, ЕВРОТИНК започна со реализација на проектот ”Нетрасиран пат: Граѓански ангажман во образованието, истражувањето и мониторингот поврзан со Поглавје 24 (Нетрасиран пат: Граѓани за Поглавје 24)“  со финансиска и техничка поддршка на Balkan Trust for Democracy – BTD.  Период на траење на проектот е 12 месеци, заклучно со март 2021 …

Нетрасиран пат: Граѓански ангажман во образованието, истражувањето и мониторингот поврзан со Поглавје 24 (Нетрасиран пат: Граѓани за Поглавје 24) Read More »

ПОВИК ЗА ТРЕНИНГ НА НОВИНАРИ ЗА ИЗВЕСТУВАЊЕ ВО ОДНОС НА ЕВРОПСКАТА ИНТЕГРАЦИЈА НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

Основна цел на интервенцијата е да придонесе кон подигнување на свеста на јавноста во поглед на ЕУ пристапувањето на земјата и кои се придобивките од тоа. Главна цел на обуката за медиуми е да се зајакне капацитетот на медиумите во Република Северна Македонија во однос на процесот на ЕУ интеграциите, и да се потенцира значењето …

ПОВИК ЗА ТРЕНИНГ НА НОВИНАРИ ЗА ИЗВЕСТУВАЊЕ ВО ОДНОС НА ЕВРОПСКАТА ИНТЕГРАЦИЈА НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА Read More »

Scroll to Top