Eurothink

Николовски за „Европат”: „Како на европскиот воз до 2030-та?” во гостување на Телевизија 24

Димитар Николовски, извршниот директор на Евротинк- Центар за европски стратегии, гостуваше во „Европат” на телевизија 24, и говореше за можностите за проширување на Европската Унија до 2030-та година. „Проширувањето на ЕУ со нашиот регион, Украина и Молдавија е можно, но дали тоа ќе биде 2030-та година е многу тешко особено заради сите реформи и промени …

Николовски за „Европат”: „Како на европскиот воз до 2030-та?” во гостување на Телевизија 24 Read More »

Online session “Demystification of disinformation and hate speech: The case of North Macedonia and Bulgaria” realized

Eurothink-Center for European Strategies, together with the NGO Infocenter, organized two online sessions on the topic: “Demystifying Disinformation and Hate Speech: The Case of North Macedonia and Bulgaria”. These online sessions are part of the project: “Demystifying (Non)Neighborly Relations on the Road to the EU: The case of North Macedonia and Bulgaria”, supported by the …

Online session “Demystification of disinformation and hate speech: The case of North Macedonia and Bulgaria” realized Read More »