Мила Георгиевска – истражувач

Мила Георгиевска работи како истражувач во Евротинк – Центар за европски стратегии. Мила има завршено додипломски студии по право при  Универзитетот Тилбург и постдипломски студии по меѓународно право при Универзитетот Амстердам во Холандија. Мила претходно работела во Minority Group Rights во Лондон како и во Обединетите Нации (ОН) во Женева како правничка за заштита на човековите права. Со Евротинк претходно беше вклучена во истражувањата поврзани со критичко мислење и медиумска умешност во медиумската индустрија и мапирање на организиран криминал во бесправната сеча во Северна Македонија. 

Сподели:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn