Day: д.м.г

Јавно мислење: Дали Северна Македонија ќе започне преговори со Европската Унија годинава?

На 15 октомври 2019 година, во просториите на ЕВРОТИНК се одржа информативен настан со учество на медиумски работници. На настанот тимот на ЕВРОТИНК ги презентираше најновите податоци од истражувањето на јавното мислење ЕВРОМЕТАР. Според анкетата*, поддршката на македонските граѓани за членство во ЕУ останува висока, додека инаку високите очекувањата за брзо членство во ЕУ се …

Јавно мислење: Дали Северна Македонија ќе започне преговори со Европската Унија годинава? Read More »