LOADING

Type to search

Ако сите граѓани и политичките сили се согласни во едно – членството на Македонија во ЕУ; Ако здобивањето со статус...
Македонија тргна на патот кон членство, кој пред сè е вежба за изградба на доверба. Реформирањето за членство во ЕУ...
Република Македонија во декември 2005 година од Советот на Европската унија доби статус на држава кандидат и влезе во нова...
Поттикнување на пазарната конкуренција, зголемување на економската ефикасност и заштитата на благосостојбата на потрошувачите во современите општествено- економски услови се...
По настаните од 24 декември 2012 година политичката криза во Македонија достигна кулминација и ги изнесе на виделина слабостите на...
Бугарското „не“ за почетокот на преговорите со Македонија во декември 2012 (не)оправдано изненади многумина во Македонија, особено поради фактот дека...
Целта на овој документ е да се престави начинот на функционирање на ТИРЗ во Република Македонија кој претставува точка на...
На 31 јануари 2015 година, во Македонија започна нова, најтешка фаза од најдлабоката политичка криза со која државата се соочила...