Следејќи го лидерот: Петар Пан или реалност

Овој документ аргументира дека Македонија и` припаѓа на Европската унија – не само географски, туку и политички. Државите-членки на ЕУ не смеат да ги заборават ветувањата дадени на државите од Западен Балкан, ниту нивниот витален интерес за долготрајна стабилност на регионот, и покрај фрагментираните интереси на некои држави-членки на ЕУ (Средна и Источна Европа е …

Следејќи го лидерот: Петар Пан или реалност Read More »